Karitas

ČLOVEK NI USTVARJEN LE ZATO, DA ŽIVI Z DRUGIMI,
TEMVEČ ŠE BOLJ, DA ŽIVI ZA DRUGE.

(Carlo Maria Martini)

Dobrodelni srečelov Župnijske karitas Škofja Loka 2019

Rusko bogoslužje iz 6. stoletja pravi takole: »Daj počitek, o Kristus, svojemu služabniku med svojimi svetimi, tam, kjer ni več žalosti in bolečine in tudi ne vzdihovanja, marveč večno življenje.« Bog nam obljublja, mi moramo verjeti …
Ker sodelavci Karitasa verjamemo v dobroto ljudi, ki darujejo in tistih, ki prejemajo pomoč, verjamemo tudi, da ob tem vsi pridobivamo tudi za tuzemsko življenje: razumevanje, toplino, pogum, upanje, nenazadnje tudi veselje ob tem, da smo skupaj in da lahko nekaj naredimo dobro. Pa, da bi mogli prepoznati ali vsaj zaznati, da žalost, bolečina in vzdihovanje vsaj tu in tam izginejo z obrazov in duš ranjenih, poteptanih ljudi, ki jih je življenje zapeljalo po poti, katere konca ne vidijo … in se ne znajo ali ne zmorejo izmotati iz tegob vsakdanjega dneva.
Na prvo adventno nedeljo se je v naši župniji prepoznala dobrota. Karitasov srečelov je v župnijski in kapucinski cerkvi narisal na obraze mnoge nasmehe. Sodelavcem Karitasa zato, ker smo bili ponosni, da je bil naš trud ob pripravi srečelova poplačan in vse srečke pobrane, farani pa so radovedno kukali v vrečke z darili. Darovali smo tisto, kar smo prejeli. Torej iz rok v roke …in ljudje to vedno bolj razumejo. Da je smisel v darovanju … ne v bohotnosti dobitka.
Lahko bomo delili naprej: družinam in posameznikom, ki bodo potrebovali pomoč. Zbrana sredstva bodo skrbno porabljena za najnujnejše, največ za obogatitev paketov s hrano ali za kakšno nepredvidljivo življenjsko stisko.

Potrebujem pomoč

Karitas nudi pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Če ste v stiski, osamljeni in bi radi videli, da vas obišče eden od naših sodelavcev ali kaj potrebujete, vas vabimo, da pokličete na telefon: 04/512-33- 00 (pustite sporočilo ter telefonsko številko in vas bomo poklicali nazaj).
Ali pa se v času uradnih ur oglasite pri nas.

Podpiram in pomagam

Vaše darove lahko oddate osebno v času uradnih ur, oziroma nam vaše želje za darovanje sporočite na telefon:
04/512-33-00.
Na tej številki nam lahko kadarkoli – preko telefonske tajnice pustite sporočilo z vašo telefonsko številko.
Lahko nam tudi pišete ali pošljete elektronsko pošto: karitas.skofjaloka@gmail.com.
Denarna sredstva lahko nakažete na naš TRR (pri DBS) št.: 19190-5007360005.

Uradne ure

Naši prostori so odprti vsako sredo od 16.00 do 17.00 ure:

  • na Mestnem trgu 38 (staro župnišče) – delitev prehrambnih paketov,
  • v Blaževi ulici 12 (nunski samostan) – delitev in zbiranje oblačil ter ostalega,
  • na Mestnem trgu 38 v 1. nadstropju desno – svetovanje.

Naslov

ŽUPNIJSKA KARITAS
Cankarjev trg 13,
4220 Škofja Loka

Dobrota srca

Vsak dan okrog nas srečujemo ljudi, ki so česa bolj potrebni kot mi. Pa to dejansko vidimo? Spomnimo se večkrat na uboge in pomoči potrebne, saj tako bogatimo njih in sebe. Tudi Jezus je pomagal vsem in vsakomur, ne glede na čas in prostor. Ozdravljal je bolne, se pogovarjal z izobčenimi, nahranil množice in odpiral srca mnogih, ki so ga poslušali in gledali. S tem je oznanjal, da sta ljubezen in dobrota dar, ki ga moramo deliti naprej.

Njegova človekoljubna dejanja pa sporočajo še več. Vsak izmed nas, pa naj bo še tako ubog, reven in pomoči potreben, ima svoje dostojanstvo in svoje mesto v tem svetu. Eden od skavtskih zakonov pravi: »Skavt naredi vsak dan vsaj eno dobro delo«.

Zamislite si kakšen bi bil svet, če bi vsak izmed nas iz srca naredil vsak dan vsaj eno dobro delo?

 

Poročila Župnijske karitas Škofja Loka