Splošni pogoji

Splošni pogoji uporabe spletne strani Župnije Škofja Loka in omejitev odgovornosti

Definicije pojmov

Lastnica, skrbnica in upraviteljica spletnega mesta www.zupnija-skofja-loka.rkc.si je Župnija Škofja Loka, Cankarjev trg 13, 4220 Škofja Loka. Spletno mesto predstavljajo vse strani in podstrani v okviru naslova www.zupnija-skofja-loka.rkc.si.

Uporabnik spletnega mesta je posameznik, ki obišče spletno stran na spletnem mestu www.zupnija-skofja-loka.rkc.si.

Sprejem splošnih pogojev

Uporabnik je zavezan k upoštevanju splošnih pogojev. Uporabnik z uporabo spletne strani www.zupnija-skofja-loka.rkc.si sprejema splošne pogoje in izjavlja, da je z njimi seznanjen ter da se z njimi strinja.

Avtorske in sorodne pravice

Vsebina, objavljena na spletnih straneh www.zupnija-skofja-loka.rkc.si, je v celoti in časovno neomejeno last Župnije Škofja Loka in je avtorsko zaščitena z veljavnimi zakoni. V vsebino se poleg besedila štejejo tudi slikovno, avdio in video gradivo ter celotna grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi.

Uporaba besedil, fotografij ali avdio-video materialov je dovoljena le pod naslednjimi pogoji:

V kolikor uporabnik lastnici posreduje kakršne koli materiale, na lastnico v celoti, časovno in krajevno neomejeno prenaša materialne avtorske in sorodne pravice in dovoljuje uporabo ter objavo posredovanih materialov.

Omejitev odgovornosti

Lastnica ne odgovarja za točnost, pravilnost, ažurnost podatkov in informacij, ki so objavljene na spletnem mestu in so jih posredovale tretje osebe ali ustanove.

Lastnica ni odgovorna za kakršno koli škodo na strojni opremi uporabnikov, ki bi izvirala iz morebitnih tehničnih težav, prekinitve delovanja storitve ali drugih motenj (npr. računalniški virus, izpad električne energije, mehanične okvare, odločitev državnih organov, ipd.).

Spletno mesto vsebuje tudi povezave na spletna mesta tretjih oseb. Lastnica ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino na navedenih spletnih mestih oziroma straneh, prav tako ne odgovarja za vsebino spletnih strani, kamor vodijo povezave, prisotne na spletni strani Župnije Škofja Loka.

Uporaba osebnih podatkov ter varovanje zasebnosti

Lastnica je zavezana k varovanju osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov. Lastnica jamči, da bodo na internetu zbrani podatki namenjeni izključno uporabi Župniji Škofja Loka za anonimno statistično analizo obiska strani.

Lastnica bo s pridobljenimi podatki o uporabnikih ravnala v skladu z veljavno zakonodajo in navedenimi splošnimi pogoji.

Piškotki

Spletna stran Župnije Škofja Loka za svoje delovanje uporablja piškotke (ang. cookies). Piškotki so majhne datoteke, ki se hranijo na napravi, s katero obiskovalec dostopa do spletne strani. Z njihovo pomočjo si lahko stran zapomni podatke o uporabniku ali nastavitve, ki si jih je obiskovalec izbral.

Na strani Župnije Škofja Loka uporabljamo lastne piškotke za upravljanje s stranjo ter za meritve obiskanosti spletne. Več o tem, kako delujejo piškotki za zbiranje statistike obiskanosti, si lahko preberete na spletni strani Google Analytics.

Kršitve

V primeru kakršnih koli kršitev obstoječe zakonodaje ali splošnih pogojev, sme lastnica posredovane osebne podatke, vključno z IP naslovom, uporabiti z namenom preprečevanja prihodnjih kršitev in sanacije posledic kršitve.

Prepovedan je vsak poskus ali izvršitev nepooblaščenega spreminjanja, izbrisa, poškodovanja, povzročitve začasne ali trajne neuporabnosti podatkov na spletnem mestu. Prav tako je prepovedan vsak poskus ali izvršitev aktivnosti, da se mimo spletnega mesta nepooblaščeno dostopi do kakršnih koli drugih vsebin v okviru informacijskega sistema lastnice.

Župnija Škofja Loka