Dobrodelnost

SREČANJA ZA STAREJŠE in SPREMLJANJE BOLNIKOV

Srečanje za starejše (bolne in invalide) je na zadnjo nedeljo v maju – najprej se udeležimo svete maše v župnijski cerkvi svetega Jakoba, nato pa sledi družabno srečanje v župnišču. Starejši in bolni pa ste lepo povabljeni tudi k sveti maši na žegnanjsko nedeljo (nedelja pred 25. julijem) k sveti maši ob 10. uri v župnijsko cerkev.

Duhovnika na prvi četrtek in prvi petek v mesecu obiskujeva bolnike in starejše po domovih (možnost za sveto spoved, prejem svetega obhajila, bolniškega maziljenja …).
Sorodniki SPOROČITE če se kdo od vaših bližnjih (MESEC ali celo ŽE VEČ) ne more več udeleževati svete maše! Če je kdo od vaših sorodnikov v BOLNIŠNICI so povsod na voljo informacije, na katerega duhovnika se lahko obrnete. Za duhovno oskrbo je poskrbljeno običajno tudi v DOMU ZA STAREJŠE. Naj zaradi brezbrižnosti sorodnikov (ki bi v skrbi ZGOLJ za telesno pomoč/oskrbo svojcev, zanemarili/pozabili na duhovno pomoč) ne bo nikogar, ki v dolgih in težkih urah osamljenosti, bolezni, trpljenja … ne bi imel možnosti srečati se z Jezusom v zakramentih.

Za prejem zakramenta BOLNIŠKEGA MAZILJENJA BOLNIKOM IN STAREJŠIM pokličite PREDEN se človeku zdravstveno stanje tako poslabša, da ne more več komunicirati z okolico. Zelo primerno je, da prosite za ta zakrament PRED večjimi zdravstvenimi posegi (operacijami) ali izpostavljanju večjemu tveganju za zdravje in življenje (tudi mlajši). Zakrament bolniškega maziljenja se podeljuje vernikom običajno na pol leta, oz. vedno ob nenadnem poslabšanju zdravstvenega stanja.
V primeru nesreče, ali nenadne oslabelosti pokličite duhovnika TAKOJ. Zakramenti se lahko podelijo živim. Ko je človek mrtev lahko zanj molimo in darujemo za svete maše

ŽUPNIJSKA KARITAS

Uradne ure
Naši prostori so odprti vsako sredo od 16.00 do 17.00 ure:

  • na Mestnem trgu 38 (staro župnišče) – delitev prehrambnih paketov,
                           ter v 1. nadstropju desno – svetovanje,
  • v Blaževi ulici 12 (nekdanji nunski samostan) – delitev in zbiranje oblačil ter ostale opreme.

NASLOV
ŽUPNIJSKA KARITAS
Cankarjev trg 13,
4220 Škofja Loka

Potrebujem pomoč
Karitas nudi pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Če ste v stiski, osamljeni in bi radi videli, da vas obišče eden od naših sodelavcev ali kaj potrebujete, vas vabimo, da pokličete na telefon: 04/512-33-00 (pustite sporočilo ter telefonsko številko in vas bomo poklicali nazaj). Ali pa se v času uradnih ur oglasite pri nas.

Podpiram in pomagam
Vaše darove lahko oddate v času uradnih ur, vsako delavno sredo med 16.00 in 17.00 uro, oziroma nam vaše želje za darovanje sporočite na telefon: 04/512-33-00. Na tej številki nam lahko kadarkoli – preko telefonske tajnice pustite sporočilo z vašo telefonsko številko. Lahko nam tudi pišete ali pošljete elektronsko pošto: karitas.skofjaloka@gmail.com.
Denarna sredstva lahko nakažete na naš TRR (pri DBS) št. 19190-5007360005.

Lahko si ogledate še VEČ o ŽUPNIJSKI KARITAS ŠKOFJA LOKA in POLLETNA POROČILA.