Oznanila

Stran 1 od 44  > >>

30. October 2016
Kategorija: Oznanila
Avtor: admin

♦  Bog povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za misijone.

♦  Danes popoldne bo ob 15. uri molitev rožnega venca na Hribcu.

♦  Ta teden ni verouka, otroci pridite k molitvi in k sveti maši na praznik.

♦  V ponedeljek bo sklep rožnovenske pobožnosti. Bogu hvala po Mariji za vse, ki ste se odzvali vabilu k molitvi (doma, po soseskah, v cerkvi). Naša molitev naj bo zvesta in vztrajna še naprej!

♦  V torek, 1. novembra, bo slovesni praznik VSEH SVETIH. Svete maše bodo po nedeljskem redu. Ob 13.30 bo v cerkvi sveta maša za pokojne škofjeloške dušne pastirje. Po maši, ob 14.30, bodo na Mestnem pokopališču molitve za rajne. V Lipici bodo molitve ob 15.30. Ob 17. uri bomo v cerkvi molili rožne vence. Vabljeni! Molite tudi doma. Ob 19. uri bo molitev mladih na Mestnem pokopališču.

♦  Okoli praznika vseh svetih je mnogo praznoverja, kateremu se kristjani ne pridružujmo, pač pa z molitvijo in evharističnim slavjem potrjujemo in gradimo živ odnos z živim Bogom.

♦  Povabljeni, da namesto obilja sveč in cvetja na grobove darujete za uboge (Karitas), za rajne molite in darujete za svete maše ter tudi živim izkažete spoštovanje in ljubezen.

♦  V sredo, 2. novembra, bo SPOMIN VSEH VERNIH RAJNIH - VERNE DUŠE. Svete maše bodo ob 8. in ob 18. uri v župnijski cerkvi ter ob 9. uri v cerkvi Gospodovega vstajenja na Mestnem pokopališču.

♦  V novembru bomo pol ure pred večerno mašo (ob 17.30) molili rožni venec - po namenih za vaše rajne - 'očenaše'. Razpored je na oglasni deski.

♦  V prvih osmih dneh novembra Cerkev za vsak obisk pokopališča in molitev za rajne naklanja  popolni odpustek. Prav tako ga je mogoče prejeti (in nameniti za rajne) v vseh cerkvah 1. in 2. novembra in naslednjo nedeljo, če smo bili pri spovedi (smo resnično skesani) in obhajilu ter molimo vero in očenaš po papeževem namenu.

Spoved je rast v iskrenosti in prijateljstvu z Jezusom (z brezbrižnostjo in lažnim samoopravičevanjem pa žalimo Boga in se oddaljujemo od Ljubezni). Premislimo in stopimo na pot življenja z Bogom in v Bogu.

♦  Duhovnika bova  v četrtek in petek obiskovala bolnike.

♦  Prvi petek in prva sobota sta v tem tednu. Birmanci in drugi verniki pridite k zakramentom.

♦  V soboto ob 19. uri bo v župnišču DRUŽINSKA BINKOŠTNA DVORANA.

♦  Danes teden, 6. novembra, bo ZAHVALNA NEDELJA. Pri vseh nedeljskih mašah bo ofer za potrebe župnije. Hvala pa tudi vsem, ki boste (do petka) prinesli sadove narave in dela za okrasitev oltarja.

♦  Bog bogato poplačaj vsem, ki ste že prinesli dar za molitev za vaše rajne - ZA OČENAŠE, kot tudi ZA KLOPI in ZA BERO.

 

Priloga: Župnijska oznanila ...

Oznanila-23-2016.pdf - 30.10.2016