Oznanila

Stran 1 od 74  > >>

28. May 2017
Kategorija: Oznanila
Avtor: admin

Danes je v naši župniji srečanje starejših, bolnih, invalidov. Hvala vsem, ki ste pripravili in omogočili to srečanje.

♦ Danes popoldne ob 16. uri bo na sv. Andreju slovesen sklep šmarnic. Šmarničarji (tudi z Ožbolta in iz Brodov) pridite, da se zahvalimo Mariji za vse milosti. Hkrati bo to tudi zahvalno romanje letošnjih birmancev in prvoobhajancev za prejeti zakrament. Radi pridite. Povabljeni, da s seboj prinesete kaj sladkega.

♦ Danes ob 19. uri bo v kapucinski cerkvi sv. Ane koncert Mladinskega pevskega zbora župnije Škofja Loka. Vabljeni!

♦ V tem tednu boste otroci pri veroučnih urah pristopili k zakramentu svete spovedi (razen 1., 2., 3. in 8. razred, ki imate redni verouk). Starši pomagajte otrokom pri iskreni pripravi.

♦ V sredo bo zadnji dan meseca maja in šmarnic. Po sveti maši boste lahko (redni šmarničarji) z manjkajočimi nalepkami dopolnili 'kapelice'. Naj vas Marija varuje še naprej, vi pa se ji pustite voditi!

♦ V četrtek bomo vstopili v mesec junij, ki je posvečen češčenju Jezusovega Srca. Pri svetih mašah bomo prebirali VRTNICE. Radi pridite in častite Srce, ki tako zelo ljubi svet, v zameno pa prejema toliko nehvaležnosti.

♦ V četrtek in petek dopoldne bova duhovnika obhajala bolnike.

♦ V četrtek bomo ob 18. uri pred Najsvetejšim molili za DUHOVNE POKLICE.

♦ Prvi petek in prva sobota sta v tem tednu. Pristopite k sveti spovedi in prejmite zadostilno obhajilo, za rešitev in spreobrnjenje grešnikov, za tolažbo Jezusovemu in Marijinemu srcu in za Cerkev.

♦ V soboto, 3. junija, bo nagradni izlet za redne bralce Slomškovega bralnega priznanja in redne obiskovalce šmarnic (vsaj 25x).

♦ Zadaj lahko vzamete prijavnice za srečanje zakonskih jubilantov, ki bo v nedeljo, 25. junija. Vabljeni vsi pari, ki praznujete okroglo obletnico poroke in ste del našega župnijskega občestva.

♦  Prihodnjo nedeljo, 4. junija, bo BINKOŠTNA NEDELJA. Ob 10. uri bo žegnanje v Brodeh. Pri sveti maši ob 10. uri v župnijski cerkvi pa se boste vsi veroučenci skupaj s starši in kateheti zahvalili za milosti veroučnega leta in prejeli spričevala. Čas počitnic je praktični preizkus in izraz odnosa do Boga in Cerkve.

♦ En mesec (do nedelje, 25. junija) je še možnost za prijavo otrok na letošnji ORATORIJ. Število otrok je omejeno.

 

Priloga: Župnijska oznanila ...

Oznanila-11-2017.pdf - 21.5.2017