Oznanila

Stran 1 od 51  > >>

22. April 2018
Kategorija: Oznanila
Avtor: admin

Danes je nedelja Dobrega pastirja, s katero zaključujemo teden molitve za duhovne poklice. Bog vam povrni za vaš odziv na povabilo k molitvi. Naj vas Bog usliši, da našemu narodu in Cerkvi ne bo manjkalo duhovnikov.

Popoldne ob 16. uri bo v kulturnem domu pri Svetem Duhu dekanijsko srečanje članov ŽPS-jev. Pustili bomo, da nas nagovori lik in sporočilo papeža Frančiška. 

V sredo, 25. aprila, bo god sv. Marka. Ob 17. uri bo sveta maša 'za odvrnitev hude ure' v Bodovljah. V prihodnjih tednih bodo svete maše tudi na ostalih podružnicah.

Pomen in namen svetih maš za odvrnjenje hude ure je molitev k Bogu za odvrnitev neurja in tudi prošnja ZA VARSTVO IN BLAGOSLOV PRI VSEM NAŠEM DELU. S kratko prošnjo procesijo se priporočimo svetnikom za varstvo in blagoslov pri delu (doma, na vrtovih, na poljih, v službah … ), ter v sveti evharistični daritvi svoje delo izročamo Bogu - Njemu, ki vse ustvarja, posvečuje, oživlja, blagoslavlja in nam deli. Prosimo Boga za varstvo in milost, da bi opazili vse darove njegove bližine in ljubezni.

V mesecu maju bo v trgovinah v Škofji Loki ter v Selški in Poljanski dolini Župnijska KARITAS Škofja Loka ZBIRALA HRANO za družine in posameznike v stiski. V trgovinah bodo posebej označene košarice, kamor boste lahko odložili že kupljeno hrano. Hvala za podporo!

 

Priloga: Župnijska oznanila-8-2018.pdf - 22. 4. 2018