Oznanila

Stran 1 od 335  > >>

7. February 2016
Kategorija: Oznanila
Avtor: admin

♦  V ponedeljek bo po maši TIHA MOLITEV PRED NAJSVETEJŠIM.

♦  S PEPELNIČNO SREDO bomo vstopili v SVETI POSTNI ČAS. Sveti maši (z obredom pepeljenja) bosta ob 8. in ob 18. uri.

Po večerni sveti maši bo sestanek za starše veroučencev 7. razreda.

Skozi post nas bodo vodile Jezusove besede: »Usmiljenja hočem in ne žrtve« (Mt 9,13). Pot jubilejnega leta in postnega časa sta preroško povabilo, da ponovno pogledamo na svoje življenje in v kriku ubogega zaslišimo Kristusa, ki trka na vrata našega srca. S tem ko ga sprejmemo, okusimo tudi resnično življenje. Papež Frančišek letošnjo postno poslanico  sklene z povabilom: »Ne zapravimo tega postnega časa, ki je tako zelo ugoden za spreobrnjenje!«

♦  Cerkev za postni čas določa tudi posebne oblike spokornosti. Strogi post je na pepelnično sredo in na veliki petek (letos 25. marca). Ta dva dneva se le enkrat na dan do sitega najemo in se zdržimo mesnih jedi. Strogi post veže vernike od 18. do 60. leta. Zdržek od mesnih jedi je sicer na vse petke v letu. Post je povabilo k večji svobodi in zato vsi povabljeni na to pot.

♦  V četrtek, 11. februarja, na god Lurške Matere Božje, bomo obhajali 23. svetovni dan bolnikov, ki letos nosi naslov: »Kar koli vam reče, storite«(Jn 2,5). Eno uro pred mašo bomo molili pred Najsvetejšim za mlade in vse bolne.

Po maši bo SVETOPISEMSKI VEČER in tudi SREČANJE ZA MOŽE, ki bo odslej redno vsak 2. četrtek v mesecu. Lepo povabljeni!

♦   V postnem času ste ob petkih POL URE PRED SVETO MAŠO (ob 17.30) vabljeni k pobožnosti križevega pota, pri katerem boste sodelovali tudi veroukarji (po razporedu). Po sveti maši bo sestanek za starše veroučencev 8. razreda.

 petek 12. 2.

 6. in 7. r.

 petek 4. 3.

 8.r.

 petek 19. 2.

 1. r.

 petek 11. 3.

 4. in 5. r.

 petek 26. 2.

 2. in 3. r

 petek 18. 3.

 9. r. in mladi

♦ V soboto bodo ob 9. uri ministrantske vaje.

Ob 19. uri nas sodelavci Karitas iz župije Sveti Duh, vabijo na dobrodelni koncert, ki bo v kulturnem domu.

♦  Nedelja bo 1. POSTNA NEDELJA. Ob 14.30 bo križev pot na Hribec, pri katerem ste vabljeni k sodelovanju člani ŽPS in sodelavci Karitas. Vsi verniki se radi udeležite skupne molitve.

 

Priloga: Župnijska oznanila ...

Oznanila-03-2016.pdf - 31.01.2016

 Poročilo ŽPS.pdf - januar 2016