Oznanila

Stran 1 od 99  > >>

19. November 2017
Kategorija: Oznanila
Avtor: admin

 Danes začenjamo teden zaporov (od 19. do 25. novembra), ki letos nosi naslov »TRUDIM SE«. Namen tedna zaporov je, da bi se kristjani zavedali potreb zapornikov in njihovih družin, žrtev kaznivih dejanj, zaposlenih in vseh drugih, ki skrbijo za zapornike.

V molitvah se bomo spominjali oškodovanih oseb, ki se iz dneva v dan soočajo s spomini in brazgotinami ter upajo na boljši jutri; osebja, ki potrpežljivo spremlja potrte moške in ženske na poti k počasni spremembi; zaprtih oseb, ki poskušajo najti smisel v življenju, ko se borijo z ranami in preteklimi odločitvami ter strahom za prihodnost; družin in prijateljev, ki zaprte zvesto obiskujejo in podpirajo. V tednu zaporov stojimo v molitvi z vsemi, ki vztrajajo v upanju, da bi spoznali, da jih Bog ljubi, in imeli vero ter pogum, da bi se trudili za novo življenje.

 

V sredo, 22. novembra, bo god sv. Cecilije, zavetnice cerkvenih pevcev. Pevci VSEH pevskih zborov lepo povabljeni k sveti maši in nato k prijateljskemu druženju v župnišču. Bogu hvala za talente, s katerimi zborovodje, organisti, pevci in verniki izražate hvaležnost, čast in slavo Bogu.  

 

 V soboto, 25. novembra 2017,

    bo BLAGOSLOV GROBIŠČ:

- ob 14. uri v Lovrenški grapi,

- ob 15. uri v Bodovljah in

- ob 15.30 uri na Žovščah.

Več informacij najdete v prilogi.

 

V soboto, 25. novembra, bo ob 17. uri v župnišču srečanje za botre letošnjih birmancev.

V novembru pol ure pred večerno mašo (ob 17.30) molimo rožni venec po namenih za vaše rajne - 'očenaše'. Namene še vedno lahko sporočite.

V zakristiji lahko dobite Marijanski koledar, pratiko, namizni koledar, kadilo, oglje …

V nedeljo, 3. decembra 2017, bo v naši župniji potekal tradicionalni dobrodelni srečelov Župnijske karitas Škofja Loka. Sodelavci Karitas lepo naprošajo vse ljudi dobre volje, da PRISPEVATE DOBITKE, ki jih prinesete v župnišče, oz. v prostore Karitas (Mestni trg 38) - reklamne izdelke, sladkarije, uporabne predmete in druge izdelke, vrednostne bone …

Lahko pa na 04/512-33-00 pustite sporočilo in pridejo po dobitke sodelavci Karitas. Veseli bodo tudi denarnih prispevkov, ki jih lahko nakažete na TRR SI56 1919-0500-7360-005.

Hvala za darove za molitve za vaše rajne - ZA OČENAŠE, ter ZA KLOPI in ZA BERO.

 

Priloga: Župnijska oznanila-24-2017.pdf - 19. 11. 2017