Oznanila

Stran 1 od 268  > >>

26. October 2014
Kategorija: Oznanila
Avtor: admin

- Danes v naši župniji (kot tudi v župnijah Suha in Stara Loka) zaključujemo skupni SVETI MISIJON, ko so se od prejšnjega petka do danes vrstile molitve, nagovori, svete maše, druženja, prireditve - polno podarjenih milosti. Zato Bogu hvala! Za Njegovo bližino, zavzetost, nas in soljudi, za blagost, s katero nas vabi k polnemu življenju v prijateljstvu z Njim … pa tudi za naša misijonarja, p. Ambroža in p. Marjana, ki sta posredovala to, kar je tudi njima podarjeno: LUČ VERE. Hvala Bogu, vsem, ki ste z mnogimi darovi in talenti bogatili drug drugega … bratom kapucinom (za odprta vrata in srce); soustvarjalcem programa; vsem ki ste prinašali pecivo; se udeležili in sodelovali na dogodkih … še posebej pa vam, ki ste molili (po soseskah in domovih in pred Najsvetejšim), darovali bolečine in trpljenje ter se odpirali Ljubezni (do Boga in bližnjega). 
Za varno in osvetljeno pot skozi življenje ohranjajmo veselje za molitev, praktično sodelovanje in druženje (ki nas vse bogati) ter za konkretna (pa čeprav drobna) dejanja pozornosti do Boga in bližnjega … in Bog miru bo z vami (prim. Flp 4,4-9).Naj se Božja slava in LUČ VERE v nas in med nami ohranja in krepi, dokler ne pride oni dan brez zatona, Jezus Kristus sam.

-  Bog vam povrni za darove, ki ste jih danes namenili za cerkev in LOŠKI MISIJON ter preteklo nedeljo za misijone.

-  Danes ob 15. uri se moli rožni venec na Svetem Andreju in na Hribcu.

-  Danes bo ob 17. uri v ljubljanski stolnici diakonsko posvečenje, ko bo med petimi posvečenimi tudi brat Mitja Ponikvar,  ki je član kapucinske skupnosti v Škofji Loki. Vabljeni k udeležbi in molitvi!

-  V ponedeljek bo po maši TIHA MOLITEV PRED NAJSVETEJŠIM.

-  Ta teden ni verouka (so počitnice), otroci ste povabljeni (pa tudi odrasli) k molitvi rožnega venca - doma, ter ob 17.30, ko molimo pred Najsvetejšim v cerkvi … Na praznik vseh svetih zagotovo pridemo k maši.

-  V četrtek bomo ob 17. uri molili pred Najsvetejšim za vse trpeče.

-  V petek bo sklep rožnovenske pobožnosti. Povabljeni.

-  V soboto, 1. novembra, bo slovesni in zapovedan praznik VSEH SVETIH. Praznične svete maše bodo po nedeljskem redu. Ob 13. uri bomo v cerkvi molili za rajne po vaših namenih (»očenaši«), nato bo ob 13.30 sveta maša. Po končani maši ob 14.30 na Mestnem pokopališču molimo za vse pokojne farane in pokropimo grobove. V Lipici bodo molitve ob 15.30. Ob 17. uri vabljeni v cerkev k skupni molitvi rožnih vencev za rajne. Vabljeni, da molite tudi doma. Ob 19. uri bo molitev mladih na Mestnem pokopališču.

-  V NEDELJO, 2. novembra, bo SPOMIN VSEH VERNIH RAJNIH - VERNE DUŠE. Svete maše bodo po nedeljskem redu ter ob 9. uri v cerkvi Gospodovega vstajenja na Mestnem pokopališču.

 
Priloga: Župnijska oznanila ...
Oznanila-22-2014.pdf - 26.10.2014