Oznanila

Stran 1 od 267  > >>

19. October 2014
Kategorija: Oznanila
Avtor: admin

-   Hvala in Bog povrni vsem, ki s svojo molitvijo, darovanim trpljenjem, sodelovanjem, raznoraznimi darovi in udeležbo podpirate LOŠKI MISIJON, v katerega smo vstopili v petek in bo potekal do prihodnje nedelje, 26. oktobra. Povabljeni k udeležbi in molitvi.

-  V sredo bo v naši župniji tudi CELODNEVNO ČEŠŠČENJE JEZUSA V NAJSVETEJŠEM ZAKRAMENTU. Češčenje bomo pričeli po jutranji sveti maši ob 8. uri, končali pa s sklepom ob 17.30 s petimi litanijami in slovesno sveto mašo, pri kateri bodo somaševali tudi duhovniki rojaki iz naše župnije. Na ta dan lepo povabljeni k češčenju ...

Dopoldne povabljeni k čaščenju, kdor more in iz oddaljenih vasi.

    -ob 12. uri Marijino delo in soseska župnijske cerkve,

    -ob 13. uri FSR, soseska Pod Plevno in veroukarji (vozači),

    -ob 14. ur, Prenova, soseska Puštal, Vincarje in veroukarji (ostali),

    -ob 15. uri Binkoštna dvorana in soseski Kamnitnik in Lontrg,               

    -ob 16. uri ŽPS, ministranti, mladi, skavti, pevci in vsi župljani.

-  Papež Frančišek je v soboto, 4. oktobra 2014, imenoval  novega  ljubljanskega nadškofa. Stane Zore, frančiškan (OFM), je bil rojen 7. septembra 1958 v Selah pri Kamniku. Zrastel je v kmečko-delavski družini.

Po gimnaziji v Kamniku je naredil noviciat in se potem vpisal na teološko fakulteto v Ljubljani. Po posvečenju leta 1985 je bil dolga leta kaplan in v raznih službah znotraj reda.

Do imenovanja za ljubljanskega nadškofa je bil provincial Slovenske frančiškanske province sv. Križa (drugi mandat) in predsednik Konference redovnih ustanov v Sloveniji (KORUS).

-  Prihodnja nedelja bo žegnanjska in zaključek svetega misijona.

-  V tem mesecu, kot je v navadi, že lahko prinesete za bero in za molitvene namene (prošnje ali očenaše) za rajne. Bog vam povrni! Vaš dar lahko oddate v zakristiji ali v župnišču.

-  V nedeljo ob 15. uri bomo molili rožni venec na Hribcu in Sv. Andreju.

 

Priloga: Župnijska oznanila ...

Oznanila-21-2014.pdf - 12.10.2014