Oznanila

Stran 1 od 276  > >>

21. December 2014
Kategorija: Oznanila
Avtor: admin

-  Danes je šesta obletnica prve in doslej edine kapele na Slovenskem, posvečene sv. patru Piju. Ob 17. uri bo somaševanje vodil msgr. Franci Trstenjak. Lepo povabljeni!

-  Hvala vsem, ki ste že sprejeli Marijo ob pobožnosti 'Marijo nosijo', pa tudi otrokom, staršem in vsem, ki tako lepo sodelujete pri božični devetdnevnici.

-  Zadaj v cerkvi pri glavnih vratih lahko natočite blagoslovljeno vodo za blagoslov domov na svete večere.

-  Koledniki vas bodo v trikraljevski akciji obiskali po BOŽIČNEM PRAZNIKU. Ob izhodu vzemite prijavnico za obisk kolednikov in jo oddajte izpolnjeno v nabiralnik župnišča (do BOŽIČA).

-  V sredo bomo obhajali PRVI SVETI VEČER. Ob 18. uri  bo božična igra, potem pa bo maša - BOŽIČNICA, h kateri stepovabljeni starši z majhnimi otroki ter tisti, ki opolnoči težko pridete v cerkev. Sveti večer praznujmo tudi doma. Med molitvijo rožnega venca blagoslovimo (pokadimo in pokropimo) domove in zapojmo katero božičnih pesmi. Ob 23.30 se zberemo v cerkvi, ko nas bo glasbeni recital uglasil na skrivnostni sij božične noči. Ob polnoči bo slovesna sveta maša v čast Jezusovemu rojstvu - POLNOČNICA. Med mašo ste lepo povabljeni, da v primernem razpoloženju skupaj pojemo božične pesmi v čast Božjemu Detetu.

-  V četrtek je SVETI BOŽIČNI DAN - GOSPODOVO ROJSTVO, zapovedan in slovesni praznik. Božični dan preživimo doma v medsebojni hvaležnosti drug za drugega in zagotovo s sveto mašo pokažimo ljubezen Bogu, ki je Bog z nami. Otroci s seboj k maši prinesite tudi darove, ki ste jih v adventu zbirali za lačne otroke (na škatlico napišite RAZRED, ki ga obiskujete).

-  V petek bomo obhajali praznik prvega mučenca sv. Štefana. Pri 8. maši bo blagoslov soli. To je tudi dan slovenske samostojnosti, zato se bomo pri 10. maši (in doma) v molitvi spomnili tudi naše domovine. Večerne maše ta dan ne bo.

-  Pred godom Nedolžnih otrok (ki bi ga sicer obhajali 28. decembra), bomo v soboto, 27. decembra, od 19.-20. ure molili pred Najsvetejšim za vse nerojene otroke, njihove ranjene matere, očete in da bi vsi varovali in spoštovali življenje (najbolj ranljivih).

-  Danes teden je nedelja SVETE DRUŽINE. Pri 8. in 10. maši bo poseben blagoslov malih otrok.

 

Priloga: Župnijska oznanila ...
Oznanila-26-2014.pdf - 21.12.2014