Oznanila

Stran 1 od 264  > >>

28. September 2014
Kategorija: Oznanila
Avtor: admin

-  V ponedeljek bo po maši TIHA MOLITEV PRED NAJSVETEJŠIM.

-  V sredo bomo vstopili v mesec oktober in pričeli z rožnovensko pobožnostjo. Rožni venec (strnjen evangelij, bran skozi Marijine oči in srce) bomo molili vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo pred izpostavljenim Najsvetejšim, ko ste otroci, starši in vsi verniki vabljeni k molitvi. Otroci pridite po razporedu: v ponedeljek 2.+3.r.; v torek 4.+5.r., v sredo 6.+7.r.; v četrtek (uro pred mašo) molivci Prenove, Marijinega dela, Binkoštne dvorane in drugi, v petek 8.r. in ob sobotah 9.r.+mladi.

Pridite pet minut pred pričetkom molitve v prve klopi. Staršem hvala za podporo in zgled molitve v cerkvi, oz. (vsaj desetke) tudi doma.

  Povabilo in spodbuda k molitvi so vam vsem lahko tudi male misijonske svečke, ki jih radi vzemite ob izhodu in jih vsak večer ob skupni molitvi prižgite. Prostovoljni dar (kdor želi) za izvedbo misijona lahko oddate v nabiralnik pri Mariji.

  V sredo, 1. oktobra, bomo pričeli tudi z MOLITVIJO PO SOSESKAH/VASEH ob posebnih misijonskih svečah, ko boste zmolili vsakič eno desetko rožnega venca ter molitev za uspeh misijona. Molitveninamen je: 'Za dobro razumevanje v kraju (med sosedi) in v družinah'. Nato je lahko še prijateljsko druženje.

Sveča potuje od družine do družine (in je ni potrebno nositi nazaj v cerkev). Ob nedeljah se moli na podružnicah.

Seznam oseb po soseskah/vaseh, ki jim sporočite željo za molitev pri vas:

◦ Brode, Gabrk, Log in Valterski vrh: g. Tone Prevodnik (031 418 149),

◦ Podpulfrca, Bodovlje, Zminec, Sv. Petra hrib: ga. Anica Kožuh (070 751 266),

◦ Gabrovo, Breznica, Sopotnica, Sv. Florjan: ga. Marija Šink (030 371 667),

◦ Sv. Ožboltga. Andreja Božnar (041 856 194),

◦ Sv. Barbara in Sv. Andrej: ga. Ana Bernik (041 251 997),

◦ Puštal, Spodnji trg in Studenec: ga. Majda Bernik (051 302 167),

◦ Poljanska, Kopališka, Fužinska, Grajska ul. in Mestni trg, Cankarjev trg, Klobovsova, ter Blaževa ul.: ga. Helena Kožuh (040 529 751),

◦ Pod Plevno, Koširjeva, Suška, Ljubljanska, Sorška, Demšarjeva in Stara c.: g. Mirko Eržen (031 476 668),

◦ Vincarje, Novi svet in Kapucinski trg: ga. Ema Oblak (031 762 747),

◦ Cesta talcev, Partizanska, Šolska ul., Kamnitnik, Potočnikova, Tavčarjeva ul. in Kidričeva c.: ga. Julija Bergant (031 444 451).

-  V četrtek bomo uro pred mašo molili za duhovne poklice. Na prvi petek in prvo soboto ste lepo vabljeni k spovedi in sveti maši.

-  V četrtek in petek dopoldne bova duhovnika obhajala bolnike.

-  V petek, 4. oktobra, bomo pričeli tudi s SKUPNIM OBHAJANJEM DEVETIH PRVIH PETKOV. Ob izhodu si lahko vzamete zgibanke s pojasnilom. Posvečeni Jezusovemu in Marijinemu Srcu in vsi verniki, ki čutite s Cerkvijo - z Jezusom, boste v tej pobožnosti prepoznali posebno milost (za vas in za svet) in se radi odzvali povabilu k življenju po milosti.

Birmanci pridite k birmanskim skupinam, molitvi rožnega venca in sveti maši. Po maši bo srečanje Prenove v Duhu.

-  V soboto, 4. oktobra, dopoldne bo v naši župniji potekalo dekanijsko srečanje ministrantov.

-  V soboto bo ob 15. uri maša za hrvaško skupnost (HKDU Komušina).

-  Danes teden bo 27. nedelja med letom - ROŽNOVENSKA NEDELJA. Ob 15. uri se bomo zbrali pri Marijini kapelici na Lubniku k molitvi rožnega venca. Otroci, mladi, družine, starejši in vsi ostali lepo povabljeni. Če bo primerno vreme, se bomo ob 13. uri izpred cerkve odpravili na Lubnik tudi s kolesi.

 

Priloga: Župnijska oznanila ...

Oznanila-20-2014.pdf - 28.9.2014