Oznanila

Stran 1 od 353  > >>

19. June 2016
Kategorija: Oznanila
Avtor: admin

♦  Jutri bo po maši TIHO ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA.

♦  Še vedno lepo povabljeni, da se pridružite pobožnosti v čast Jezusovemu Srcu - VRTNICAM, ki jih prebiramo pri svetih mašah med tednom.

♦  Smo v dneh priprave na 25-letnico naše domovine Slovenije. Povabljeni smo, da se pridružimo devetdnevni pripravi na 25. obletnico slovenske državnosti. V Iniciativi za dan molitve in posta za domovino so zapisali: »Ko po 25 letih samostojne države ugotavljamo, da smo izgubili voljo za iskanje skupnih izhodišč, in ko očitno ne znamo prepoznavati znamenj časa, je za kristjane jasno, da rešitev naših težav ni le boj »zoper kri in meso«, ampak predvsem zoper duha, ki ga je Kristus že premagal.

Ko se v tem boju srečujemo z lastno bednostjo, nam ne preostane drugega, kot da pokleknemo pred vsem preživetim in prizadejanim trpljenjem in po molitvi in postu sebe, narod in domovino izročamo Njegovemu usmiljenju in odrešenju.
 

Zato ob 25-letnici slovenske države, vabimo, da se pod geslom Edinost, sreča, sprava povežemo v molitvi za našo domovino. 24-urna molitev in post za domovino bosta potekala od 23. junija ob 16. uri do 24. junija ob 16. uri in se bo zaključila z mašo za domovino, ki jo bodo 24. junija ob 18. uri v ljubljanski stolnici darovali slovenski škofje.«

♦   V četrtek bomo ob 18. uri molili pred Najsvetejšim ZA OTROKE IN DRUŽINE v našem narodu. Pridite, molimo!

♦  V petek, 24. junija, bomo obhajali slovesni praznik rojstva Janeza Krstnika.

♦ V soboto, 25. junija, bo PRAZNIK DRŽAVNOSTI. Kot zavedni državljani in kristjani ta dan izobesimo slovenske zastave na svojih domovih in se pridružimo molitvi za spreobrnjenje nas državljanov in našega naroda. Ob 10. uri bo sveta maša za domovino na Sv. Ožboltu.

♦  Nedelja, 26. junija, bo 13. NEDELJA MED LETOM. Pri sveti maši ob 10. uri bo srečanje letošnjih zakonskih jubilantov iz naše župnije.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Vabljeni ste, da se udeležite tudi dogodkov v sosednih župnijah:

  - Ob 25. rojstnem dnevu samostojne države Slovenije pripravlja Kulturno-zgodovinsko društvo Lonka Stara Loka pravi praznik slovenstva: v soboto, 18. junija 2016, ob 20. uri v Jurjevi dvorani v Stari Loki nas bo najprej nagovorila novinarka in zgodovinarka dr. Rosvita Pesek, odlična poznavalka obdobja, ko se je osamosvajala Slovenija, sledil bo KONCERT PRIFARSKIH MUZIKANTOV, ki jih glasbeni kritiki uvrščajo med najboljše etno skupine na Slovenskem. Vstopnice dobite v Turizem Loka, Stara Loka 8a. Število vstopnic je omejeno!

  - V ponedeljek, 20. junija, bo ob 20.30 uri v župnišču pri Svetem Duhu, dr. Blaž Jezeršek imel predavanje o islamu, s katerim se srečujemo ob beguncih. Vabljeni.

 

Priloga: Župnijska oznanila ...

Oznanila-13-2016.pdf - 12.06.2016