Oznanila

Stran 1 od 349  > >>

21. May 2016
Kategorija: Oznanila
Avtor: admin

♦ V tem tednu bodo otroci pri rednih veroučnih urah pristopili k sveti spovedi ob sklepu veroučnega leta (razen četrtkove skupine, za katere bo spovedovanje v četrtek eno uro pred večerno sveto mašo - ob 18. uri).

-Z veroukom bomo zaključili v tednu od 30. maja do 3. junija, spričevala pa bodo otroci dobili v nedeljo, 5. junija, pri 10. sveti maši.

V ponedeljek, 23. maja, bomo ob 21. uri sprejeli milostni kip Fatimske Marije v naši župniji. Zbrali se bomo na Mestnem trgu (pri Upravni enoti), od koder bomo Marijo v procesiji z lučkami pospremili v župnijsko cerkev. (Če bo deževalo se bomo zbrali pred župnijsko cerkvijo). Med pozdravi, petjem in molitvijo bomo MILOSTNI BOŽJI MATERI IZROČILI in POSVETILI CELO NAŠO ŽUPNIJO. Verniki boste imeli priložnost, da prinesete pred Marijo tudi podpisano osebno posvetitev (kartončke dobite ob vhodu), vaše prošnje, zahvale … Ob 23. uri bomo Marijo v sprevodu prenesli v kapucinsko cerkev sv. Ane, kjer bo vso noč možnost za molitev, izročanje … VERNIKI POVABLJENI, DA PRIDETE V BLIŽINO NJE, ki PRIHAJA K NAM KOT MATI, DA NAS VODI PROČ OD NEVARNOSTI in USMERI NA POTA MILOSTI.

♦ V četrtek, 26. maja, bomo obhajali slovesni in zapovedan praznik SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI. Praznik je zapovedan - ga praznujemo kot nedeljo (se izognemo težjemu delu in gremo k sveti maši). Praznični sveti maši bosta ob 8. in zvečer ob 19. uri. Od 18. uri dalje bomo molili pred Jezusom v Najsvetejšem zakramentu, ga častili in se mu zahvaljevali! Procesije ta dan NE BO, pač pa bo v nedeljo po 8. maši.

♦ V petek, 27. maja, bodo po večerni sveti maši ministratske vaje za nedeljsko procesijo.

♦ V nedeljo, 29. maja, bomo obhajali 9. NEDELJO MED LETOM.

- Po 8. maši bo procesija v čast Svetemu Rešnjemu Telesu, s katero pokažemo svojo vero v Jezusa in hvaležnost za Njegovo navzočnost med nami v sveti evharistiji. K sodelovanju pri sveti maši in nato procesiji ste povabljeni vsi verniki: birmanci, skavti, animatorji, deklice, da boste posipale cvetje pri oltarčkih, fantje in možje z banderi in drugi.

- Župnijska karitas vabi na srečanje za starejše, bolne, osamljene in invalide iz naše župnije, ki ga bomo pričeli s sveto mašo ob 10. uri. Imeli boste tudi možnost za prejem zakramenta svetega bolniškega maziljenja. Po maši bo srečanje v župnišču. Tisti, ki potrebujete prevoz, to sporočite Karitas (pustite sporočilo na 04/512 33 00) ali v župnišče.

-  Na zadnjo majsko nedeljo, 29. 5., bodo ob 16. uri na sv. Andreju  slovesne šmarnice IN zahvalno romanje letošnjih birmancev (k sveti maši pojdite že dopoldne). Med nami bo tudi znani citrar Tomaž Plahutnik. S seboj prinesite kaj sladkega. Otroci in starši (tudi z Ožbolta in iz Brodov) radi pridite, da se zahvalimo Mariji za lepoto meseca maja.

- V nedeljo, 29. maja, bo ob 19. uri v Nunski cerkvi koncert Mladinskega pevskega zbora, z naslovom: "ŽIVIM NAJ ZATE". Lepo povabljeni!

 

Priloga: Župnijska oznanila ...

Oznanila-11-2016.pdf - 15.05.2016