Oznanila

Stran 1 od 49  > >>

4. December 2016
Kategorija: Oznanila
Avtor: admin

♦  Bog vam povrni za darove, ki ste jih preteklo nedeljo namenili za  delovanje župnijske in škofijske Karitas, pa tudi vsem darovalcem dobitkov in sodelavcem župnijske Karitas za dobrodelni srečelov.

♦  Miklavževa igrica z naslovom 'Prodajalec mahu', bo na Loškem odru v ponedeljek, 5. 12. 2016, ob 16. uri. Po končani igri bo prihod Miklavža z obdaritvijo. Ob 16.50 bo Miklavž s svojim spremstvom prišel tudi na Mestni trg. V programu bomo osvetlili lik tega svetnika in tradicijo miklavževanj na loškem. Vabi prosvetno društvo Sotočje.

♦  V sredo, 7. decembra, se bo v Škofji Loki pričel mednarodni znanstveni posvet z naslovom človekove pravice in temeljne svoboščine: ZA VSE ČASE! V okviru tega dogajanja ste ob 19. uri vabljeni v Staro župnišče (Mestni trg 38), kjer bo z branjem prepovedane literature otvoritev razstave 'STOP, CENZURA!'

♦  V sredo, 7. decembra—na predvečer praznika Brezmadežne, bo ob 20. uri v CERKVI SPRAVE (nunski) ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore daroval sveto mašo za vse žrtve medvojnega in povojnega nasilja na Škofjeloškem. Vabljeni!

♦  V četrtek, 8. decembra, praznujemo slovesni praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. Praznični sveti maši bosta ob 8. in 18. uri. Marijina lepota in bližina Bogu naj v nas rodita odpor do greha (ki nas zvablja proč od ljubeče Božje bližine in od soljudi)   in naj nas Ona vodi v zaupen, predan in trajen odnos z Gospodom.

 

Ob 20. uri bo v župnišču MOŠKI VEČER.

♦  V zakristiji lahko dobite Marijanski koledar, pratiko, oglje, kadilo …

♦  Prihodnja nedelja bo 3. ADVENTNA NEDELJA.

  

Priloga: Župnijska oznanila ...

Oznanila-25-2016.pdf - 27.11.2016