Oznanila

Stran 1 od 263  > >>

21. September 2014
Kategorija: Oznanila
Avtor: admin

-  Hvala in Bog povrni vsem, ki ste pripravili in se udeležili celonočnega češčenje v kapeli p. Pija v pripravi na Loški misijon.

-  V ponedeljek bo po maši TIHA MOLITEV PRED NAJSVETEJŠIM.

-  V četrtek bo eno uro pred mašo molitev pred Najsvetejšim za otroke in družine.

-  V soboto, 27. septembra, bodo ob 9. uri redne ministrantske vaje.

-  Danes teden bo 26. nedelja med letom - Slomškova, ko se bomo svetniškemu rojaku priporočili za pravo vzgojo sebe in novih rodov z besedo in zgledom. Blaženi rojak nas uči: »Zastonj pričakujemo lepšo bodočnost od sprememb zakonov, od izboljšanja državnih ukrepov. Temeljito ozdravljenje mora priti od znotraj! Po boljših ljudeh - boljši časi.«

-  Ob 9. uri bo prihodnjo nedeljo žegnanjska maša v cerkvi Gospodovega vstajenja na Mestnem pokopališču.

V nedeljo, 28. septembra, bo Ljubljani začetek dogajanja s skupnim naslovom 'ODPRIMO SLOVENIJO ŽIVLJENJU'. Ob 17. uri bo na Kongresnem trgu začetek programa z naslovom 'ŽIVI NA POLNO' s koncert krščanske slavilne glasbe, gosti ... vse to v podporo življenju, nato pa bodo do 1. oktobra, po različnih mestih potekala predavanja o ZAŠČITI IN LEPOTI ŽIVLJENJA. Namen je pokazati neko drugo vizijo življenja, kot jo bo predstavila 11. konferenca FIAPAC (Mednarodna federacija specialistov za splav in kontracepcijo), ko se v Cankarjevem domu 3.- in 4. oktobra pričakuje okoli 600 udeležencev. Prav je, da kristjani in vsi ljudje, ki se zvedamo neizmerne dragocenosti in lepote daru življenja, pokažemo svoje veselje in tudi zavzetost, ter podporo življenju (tudi še nerojenemu). Pripravljalci močno vabijo k molitvi in udeležbi.

-  Naslednje krščevanje v naši župnij bo v nedeljo, 12. oktobra.


-  Ključarji podružnic sporočite, kje bi želeli, da se v mesecu oktobru ob nedeljah popoldne moli rožni venec.

 Poleg molitve v cerkvah pa bi želeli tudi naše domove povezati v skupno molitveno verigo. Na voljo bo pet posebnih sveč, kot povabilo, da jih vzamete na svoje domove in se ob njih zberete (kako bo lepo, če boste povabili tudi sosede) in skupaj zmolili desetko rožnega venca. Tako bomo širom župnije vsak večer povezani v skupni molitvi, katere poseben molitveni namen je prošnja za lepo razumevanje v kraju (med sosedi) in v družinah.

 

Priloga: Župnijska oznanila ...

Oznanila-19-2014.pdf - 14.9.2014