Oznanila

Stran 1 od 367  > >>

25. September 2016
Kategorija: Oznanila
Avtor: admin

♦  V ponedeljek bo po maši POL URE ČAŠČENJE JEZUSA V TIŠINI.

♦  V četrtek bo ob 18. uri molitev pred Najsvetejšim po osebnih namenih. Po maši bo SVETOPISEMSKI VEČER.

♦  V petek bo ob 20. uri mladinski verouk.

♦  V soboto bo v naši župniji potekalo DEKANIJSKO SREČANJE MINISTRANTOV. Ob 9. uri se bomo zbrali k molitvi v župnijski cerkvi sv. Jakoba, nato pa srečanje nadaljevali z nogometom in kvizom.

♦  V soboto bo ob 20. uri v župnišču molitvena BINKOŠTNA DVORANA. Otroci, starši oz. vsak dobrodošel, da se pridruži molitvi.

♦  V soboto bomo vstopili v mesec oktober - MESEC ROŽNEGA VENCA. Rožni venec (to vez z nebesi) bomo molili vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo pred izpostavljenim Najsvetejšim. Otroci, starši in vsi verniki vabljeni k molitvi.

Otroci pridite po razporedu: v ponedeljek 6. in 7.r., v torek 2. in 3.r., v sredo 4. in 5.r., v četrtek (uro pred mašo) molivci Prenove, Marijinega dela, Binkoštne dvorane in drugi, v petek 8., 9. r. in mladi ter ob sobotah prostovoljci.

Pridite pet minut pred pričetkom molitve v prve klopi. Staršem hvala za podporo in zgled. Povabljeni ste, da po domovih - v družinah zmolite eno desetko rožnega venca 'ZA MIR V SRCIH, V DRUŽINAH, MED SOSEDI in V SVETU'.

V spodbudo so vam lahko MISIJONSKE SVEČE (kot že dve leti) in PODOBA USMILJENEGA JEZUSA, ki jo boste ZA POSAMEZNO SOSESKO/VAS lahko dobili (1. oktobra) v zakristiji. K molitvi lahko povabite tudi sosede, prijatelje... Nato je lahko še kratko druženje. Sveča in podoba potuje od družine do družine (ju ni potrebno nositi nazaj v cerkev). Ob nedeljah se moli na podružnicah.

Tok molitve bomo združili v soboto, 22. oktobra, v skupno izročanje in slavljenje, ko bo v naši župniji praznik CELODNEVNEGA ČEŠČENJA SVETEGA REŠNJEGA TELESA.

♦  Prihodnjo nedeljo bo po 8. in po 10. maši v župnišču možnost IZPOSOJE KNJIG - za otroke (SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE) in odrasle. Ob 15. uri bo molitev rožnega venca pri kapelici na Lubniku. 

 

Priloga: Župnijska oznanila ...

Oznanila-20-2016.pdf - 18.09.2016